به گزارش شهرآرانیوز، شاید برای شما پیش آمده باشد که به یک مهمانی ویژه دعوت شده باشید و خوردن شیرینی خامهای یا همبرگر برایتان به چالش جدی تبدیل شده باشد. ممکن است این موقعیت استثنایی خیلی فراگیر نباشد، ولی اگر شاغل باشید و مدت طولانی از روزتان را در محل کار بگذرانید حتما تجربه غذا خوردن سرکار را دارید.
موضوعی که روزانه با آن سروکار دارید و به طور حتم به یک چالش جدی برایتان تبدیل شده است. در صورتی که اگر آداب این کار را مانند هر فعالیت دیگری بدانید، برایتان دشوار و آزاردهنده نخواهد بود، موضوعی که میخواهیم امروز قدری درباره آن بدانیم.
میز کار شما به دلیل اینکه وسایل مختلف و آلودگی زیادی روی آن است برای غذا خوردن مناسب نیست، در واقع این میز چهارصد بار از یک توالت کثیفتر است و هیچ وقت آن طور که باید تمیز نمیشود. افزون بر این، غذا خوردن پشت میز کار سبب میشود حواستان به جای آنکه روی غذا خوردن متمرکز شود، متوجه جواب دادن به تلفن، ایمیل فرستادن و پیگیریهای دیگر باشد بنابراین مغز توجهی به مقدار غذایی که میخورید ندارد و در نتیجه مبتلا به پرخوری میشوید.
ازطرفی غذا خوردن باید در سالن غذاخوری انجام شود، زیرا این مکان هم تمیزتر است و هم سبب استراحت و بازتوانی دوباره میشود. با همه این توضیحات اگر هیچ فضایی جز میز کارتان برای صرف غذا ندارید بهتر است برخی نکات و توصیههای تغذیهای را در محیط کار در نظر بگیرید.
بهتر است هر روز میز کارتان را ضدعفونی کنید. یک ماده ضدعفونی کننده و دستمالی تمیز، نه دستمال کاغذی، داشته باشید تا بتوانید تمام نقاط میزتان را تمیز و برای غذا خوردن آماده کنید.
انداختن سفرهای کوچک یا استفاده از زیربشقابی بزرگ میتواند از تماس غذای شما با آلودگیهای احتمالی که روی میز کارتان وجود دارد، جلوگیری کند.
برای غذا خوردن پشت میز کار، همکارتان را هم دعوت کنید با این کار فرصتی برای گپ زدن و یک استراحت کوتاه فراهم میشود و از فضای کار و استرس هایش برای دقایقی جدا میشوید.
خیلی وقتها به دلیل زیاد شدن آنچه باید همراه ببرید، میبینید که چند روزی است سالاد نخورده اید در حالی که میتوانید نوبتی برای خود و افرادی که با شما غذا میخورند، سالاد یا میان وعده ببرید. با این کار هر روز مخلفات غذایی هم دارید.
معمولا ساعت شروع به کار از ۸ صبح است. برخی افراد پس از این ساعت که به محل کار رسیدند، تازه مشغول خوردن صبحانه میشوند که با این کار ساعت کار میگذرد. بهتر است این وعده را در خانه میل کنید یا در ۱۰ دقیقه صبحانه خوردنتان را به پایان برسانید. هنگام ناهار هم بهتر است زیاد با همکارانتان گرم صحبت نشوید، زیرا صرف غذایتان بیش از زمان معمول طول میکشد و از کار اصلی میمانید.
توصیه میکنیم وقتی در حال گرم کردن غذایتان در مایکروفر محل کار هستید از درپوش استفاده کنید تا غذایتان بر اثر زیاد گرم شدن تمام فضای مایکروفر را کثیف نکند، زیرا تمیز نکردن باقی مانده این غذا محیط مایکروفر را آلوده میکند و سبب میشود محل مناسبی برای گرم کردن سایر غذاها نباشد.
هرگز پیش روی مراجعه کننده یا مشتری تان غذا نخورید یا با دهان پر تلفن را جواب ندهید، هنگام غذا خوردن با همکارتان، در حالی که خردههای غذا در دهانتان است به صحبت نپردازید و بعد از تمام شدن غذا، دهانتان را تمیز کنید.
مهمترین شرط ادب در زمان غذا خوردن، صحبت نکردن است. حتی اگر پرسشی از شما شد باید با اشاره دست فرصت بخواهید تا غذایتان را قورت دهید و بعد پاسخ بدهید. موقع غذا خوردن، چه در محل کار و چه در جلسه کاری باید حواستان به نکاتی باشد:
هیچ غذایی به اندازه ماهی بو ندارد. وقتی شما ماهی را در دستگاههای گرم کن محل کار گرم میکنید، فضای داخلی این دستگاه بو میگیرد و غذای بقیه هم با بوی ماهی همراه میشود. افزون بر این بوی ماهی به قدری شدید است که در اتاق باقی میماند و برای دیگران آزاردهنده میشود.
کلم بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان است و خام آن با لیموترش طعمی عالی دارد، ولی وقتی همین کلم مقوی را میپزید، بوی تندی پیدا میکند. برای همین توصیه میشود استیک یا مرغ خود را بدون کلم بروکلی پخته شده به محل کار ببرید و صرف کنید تا سبب آزار همکاران هنگام صرف ناهار نشوید.
ترشی از چاشنیهای کنار غذاست که طرف داران زیادی دارد. ترشیها بوی زیادی دارند. شاید برای شما که آن را میل میکنید بسیار دل چسب باشد، ولی کسانی که فقط بوی ترشی به مشامشان میرسد اذیت میشوند. پس به جای ترشی از مخلفات دیگری مانند ماست و زیتون در محل کار بهره ببرید.
تخم مرغ آب پز سرشار از پروتئین است و برای کسانی که دنبال رژیم غذایی سالم هستند، گزینه خوبی محسوب میشود. با این حال برخی ممکن است با بوی این غذا کنار نیایند و بهتر است به جای تخم مرغ آب پز برای صبحانه پنیر، خامه عسل یا مربا استفاده کنید.
در خوش طعمی سیر و پیاز یا غذاهایی که با آنها پخته میشود، مانند کباب کوبیده هیچ شکی نیست، ولی برای رعایت آداب کاری بهتر است این مواد و غذاها را به محل کار نبرید و فقط در خانه از طعم و عطرشان لذت ببرید. یادتان باشد، نه تنها بوی خود مواد، بلکه بوی دهان شما پس از صرف این مواد غذایی برای بقیه بسیار آزاردهنده میشود.
ادویه کاری هم بوی تند و شدیدی دارد و توصیه میشود غذاهایی که با کاری تهیه شده اند را سر کار نبرید.
اگر همکارانتان عادت دارند غذاهایی را به محل کار بیاورند که بوی نامطبوعی در سالن غذاخوری به جا میگذارند، میتوانید در کمال ادب و احترام به آنها گوشزد کنید کارشان برای بقیه آزار دهنده است. بعضی از افراد متوجه اشارههای غیرمستقیم میشوند و از دوباره آوردن چنین غذاهایی به محل کار خودداری میکنند. برای نمونه بگویید: